A fiúkkal mindig segítünk egymásnak

Edzés előtt, után, vagy van, hogy közben, mindig megbeszéljük a fiúkkal a gondjainkat. Lelkizünk. Egyszerre jó a testünknek, de a szellemünknek is. És ilyenkor aztán tényleg mindenről beszélünk, nehogy azt higgyétek, hogy csak lányokról, vagy valami ilyesmi. Mindenféle komoly dolog szóba jön, kinek épp mi a bánata.

Nemrég például a fiúk segítségével sikerült rátalálnom édesanyám új otthonára. Miután édesapám már évek óta nincs közöttünk, a testvéreimmel pedig már mind elköltöztünk, anya nagyon szerette volna otthagyni a hatalmas, régi családi házat és új életet kezdeni öregségére, egy nyugodt környéken lévő, apró házban. Mivel hármunk közül ketten is Győrben lakunk, azt mondta, hogy ő is inkább oda jönne. De én béreltem a lakásom, a húgom pedig a férjéhez költözött ide, és semmi tapasztalatunk nem volt ház vásárlása terén. Szóval ezt is a fiúkkal kellett megbeszélnem. A nagyja a feladatnak rám hárult, mert a húgom épp ekkor várta az első gyerekét, s habár tanácsokkal segített, de megvolt a maga baja, ami lekötötte a figyelmét és energiáját.

A fiúk azonban, mint mindig, nagyon jó ötleteket és tanácsokat mondtak. Végül is, úgy döntöttünk, hogy rákeresünk arra, hogy eladó lakás Győr és meglátjuk, hogy mit mond a Google. És olyat mondott, ami eszünkbe sem jutott! Apróhirdető oldalak! Mind közül a Nextaprón találtuk a legnagyobb választékot győri lakásokra. Természetesen nekünk nem volt szükségünk túl nagy házra, de a választékból még így is maradt bőven, amit meg tudtam mutatni anyának.

Szóval rázoomoltam erre az oldalra és innen kerestem lakásokat. Volt olyan is, amit a tulaj árult személyesen és olyan is, amit ügynökség hirdetett meg. Csak azokat vettük figyelembe, amelyeknél pontos leírás volt és képek is voltak. Közben egyre jobban kezdtem felfedezni az oldalt is. Észre vettem hogy a keresőben több szűrési lehetőség is van. Az ingatlan kategórián belül lehet keresni házra, lakásra, nyaralóra, garázsra, üzlethelyiségre, telekre, kertre, ipari épületre, vendéglátásra alkalmas épületre, boltra és a többi. Ezen túl pedig azt is ki tudja választani az ember, hogy mit szeretne tenni vele: eladni, venni, bérelni vagy bérbe adni (Jó tudni, hogy innen is lehet bérbe keresni lakást, ha költözök, ami nemsokára esedékes, nem fogom elfelejteni). Nekünk természetesen egyértelmű volt, hogy vásárolunk és házat. Anya lakásba semmiképp sem szeretett volna menni, mivel akart egy kis udvart. A kis udvar végül akkora lett, hogy azóta is tartom az autómat.

A keresőben lévő lehetőségekre visszatérve, még egy annyit elmondanék, hogy nem is kell beírni címszónak például a várost, ahova keresel, mert azt úgyse írja be mindenki a címbe, és akkor nem kapod meg. Hanem van olyan lehetőség, hogy kiválasztod a megyét és azon belül kiválasztod a települést, ahol keresgélsz. így néztük mi is.

Szóval, a nagy udvaros, kis ház, amire végül is a döntésünk esett, egy tulajdonos által személyesen áruba kínált ház volt. Anyával és a fiúkkal együtt mentünk el megnézni és komolya mondom, mind beleszerettünk. A tulaj nagyon készséges volt, de az semmi a kis házhoz képest. Egy kis előszoba, kis konyha és kamra, nagy nappali, kis hálószoba és közepes méretű fürdőszoba. A ház fel volt újítva, minden jó állapotban volt és szerencsére bútorok nélkül árulták, úgyhogy anya magával hozhatta a kedvenceit a régi otthonunkból. A nappali és a konyha is nagyon napos volt, hatalmas ablakokkal. Na meg a ház előtt rengeteg virágágyás volt. Mondjuk ha nem lett volna, akkor csinálunk. De a Nextapro oldalán, a kínálat közül is azért szúrta ki anya ezt a házat, mert a képen a ház előtt látszott egy csomó színes virág. Persze a végső döntést nem ez alapozta meg, de érzelmileg mégis nagy hatással volt anyára. A tulaj egyébként eléggé alkuképes volt, mondjuk ez azért a hirdetésben is fel volt tüntetve.

Mindenesetre nagyon jól jött ki az egész, és a hátsó udvaron én is nyertem magamnak egy garázst. Aztán most már megint más gondokról csevegünk a fiúkkal, már más tölti ki az edzés szabad pillanatait.