Apaként egy kunert babakocsit venni fontosabb, mint a gyúrás

Régóta foglalkozom már testépítéssel. Eddig ez volt az életem, csak ezzel foglalkoztam mindig is. Kiskoromtól kezdve imádok sportolni, mára már a részemmé vált. Aztán középiskolás koromban ismerkedtem meg a gyúrással, és a testépítéssel. Először tartottam belevágni, de az edzőm azt mondta, minden megvan bennem ami kell a testépítővé váláshoz, csak az elszántságom kell. Én nagyon örültem, hogy támogatott, és ezért mai napig hálás vagyok neki. Ha akkor ő nem mondja azt, hogy ezzel kell foglalkozzam, talán bele se merek vágni. Ugyanis először a szüleim is ellenezték ezt a dolgot. De amikor elmentem az első versenyemre és sikerült egy szép helyezést elérnem, akkor bizony ők is megbizonyosodtak róla, hogy ennek bizony van értelme. Nem csak az, hogy egyre jobban és jobban érzem magam a bőrömben, hanem ezáltal példát mutathatok másoknak. Hogy ha valaki nagyon akar valamit, akkor azt elérheti! Aztán megismertem a mostani feleségemet. Ő egy plusz motiváció volt, hogy őérte igenis még többet bele kell adnom, és még jobban kell csinálnom. Aztán pedig, amikor bejelentette, hogy terhes, akkor egy kicsit meginogtam. A testépítéshez értek, de az apasághoz nem. Egyáltalán mire van szüksége egy gyermeknek? Hogy tudok segíteni a feleségemnek? Mennyi költséggel jár egy gyerek? Igen, azt tudom, hogy sokkal, de mégis mennyivel? Persze a feleségemnek nem mutattam a kétségbeesésem, de az edzőmnek beszámoltam róla. Ugyanis aznap nem ment olyan jól az edzés, hiszen minden gondolatom a pici körül forgott. Mikor őszintén elmondtam az edzőmnek, hogy mi foglalkoztat most igazán, először azt hittem, hogy kiakad. Ugyanis ő mindig azt mondta, hogy az edzés a legfontosabb, és mindig ott kell lennem fejbe. De amikor beszámoltam neki a dologról, nem láttam az arcán szidalmat, csupán mérhetetlenül nagy örömet.

 • Na, hát fiam! Gratulálok! Ez igazán nagy dolog!
 • Igazán edző bá? Nem haragszik?
 • Ugyan, fiam, dehogy haragszom. Nem csodálkozom, ha minden gondolatodat leköti! Így voltam én is az első gyermekkel. És bevallom őszintén, hogy kétségbe is estem. Nem tudtam elgondolni, hogy hogy fogok neki mindent megadni! És hogy mire van szüksége!
 • Ugyanez van velem is, edző bá! Azt sem tudom, mire van szüksége!
 • Na, ezzel bizony sokan vagyunk így! Az asszony erre van. Azok mindent elrendeznek, és megmondanak, hogy mit hogy kell. Viszont azért nem árt nekünk is segíteni!
 • Mibe tudnék én segíteni edző bá?
 • Mondjuk, az ilyen nagyobb dolgokat már most előre megvenni. Például kiságyatok van-e?
 • Az van! Kaptunk anyóspajtástól!
 • Babakocsi?
 • Na, az még nincs!
 • Se baj! Én azt ajánlom, hogy már most szerezd be, ha tudod. Tudok egy jó rendelős oldalt, ahonnan mi is legutóbb vettünk, és nagyon jó kunert babakocsit is árulnak. Ingyenes a házhoz szállítás, és minőségi babakocsik vannak, szóval én tényleg csak ajánlani tudom!
 • Jól hangzik edző bá. Drága egy babakocsi?
 • Ezen a weboldalon nem mondanám drágának. Egyébként meg a minőség számít!
 • Az már igaz! Köszönöm a tanácsot!

Az egész edzés időt eldumálgattuk, de egyikünk se bánta. Aztán amikor mentem el, azért odamondta, hogy legközelebb nincs lazsálás. Mikor hazaértem felnéztem arra a weboldalra amit edző bá tanácsolt. Tényleg nagyon jó minőségű babakocsikat találtam és jó áron. Széles volt a választék, és be lehetett állítani a váz színét. A kunert babakocsikba az a jó, hogy jól néznek ki és többfunkciósak. Ráadásul a születéstől kezdve 3 éves korig használhatóak. A többfunkciós alatt azt kell érteni, hogy a vázára könnyen fel lehet szerelni az autós hordozót, a sport ülőrészt és a mózeskosarat is. A kunert babakocsik jó védelmet nyújtanak esős, szeles vagy esetleg nagyon meleg időjárás esetén is. A mózeskosár rész magasabban helyezkedik el, így a gyermek tud rugdalózni a kis lábacskáival is. Ráadásul nagy bevásárlókosarat is adnak hozzá, így az asszonykának mindene meglesz, ha be akar vásárolni a gyerekkel együtt mikor én nem leszek otthon. A kunert babakocsik nagyon jó minőségű textilből és bőrből készülnek, valamint mindenféle káros vegyszerek nélkül készítik őket, ami talán az egyik legfontosabb dolog. Sportolóként nem is kell mondjam, hogy az egészség a legfontosabb! Különösen egy kisbabánál! Ők még nagyon érzékenyek a legapróbb dolgokra is! A babkocsit oldalon mindent részletesen jól leírnak a különböző tartozékokról, a mózeskosárról, az autóülésről és a sport ülőrészről is, így biztos voltam benne, hogy tőlük rendelek. A mózeskosár belső része például 100% pamutból készül, és ez nagyon fontos, mert mi csak pamut dolgokat veszünk! Ruhába sem szeretem a műszálas, vagy idegen anyagokból készült dolgokat, csak a pamut játszik nálam.

Aztán pedig megrendeltem a legszebbet! A feleségem mikor meglátta a nagy csomagot, kíváncsian kérdezte:

 • Mit rendeltél, drágám?
 • Egy nagyon fontos dolgot!
 • Barnítót? – kérdezte viccesen.
 • Bolond vagy! Babakocsit! A gyermekünknek!

A feleségem nem győzött csodálkozni. A futár nagyon kedvesen mosolygott és nyújtotta át a csomagot. Jó kedve volt mindenkinek! Tájékoztatott a jótállási garanciáról és szép napot kívánt. A feleségem még most sem hitte el, hogy én már ilyen hamar megrendeltem a babakocsit. “Ugyan, drágám! Örülj neki!” – mondtam. Mikor kibontottuk, a feleségemnek is nagyon tetszett a babakocsi. Bizony ő azt hitte, hogy engem mindig a gyúrás érdekel a legjobban, de most bebizonyítottam, hogy nem. Bár szeretem a munkám, de a születendő gyermek, most fontosabb. És ha az edzés kicsit háttérbe az szorul, azt még az edző bá is megbocsájtja. A legfontosabb most a baba. Az első közös babás programunk az volt, hogy összeszereltük, összeállítottuk a babakocsit, mivel mindketten kíváncsiak voltunk, hogy hogy néz ki. Nem is volt nehéz, egyszerűen összeraktuk és a végeredmény mindkettőnk tetszését elnyerte. Tényleg, olyan kényelmes és szép volt, hogy legszívesebben még én is belefeküdtem volna! Bizony jó dolga lesz a mi babánknak!

Miután én megtörtem a jeget, és megvettem az első baba cuccot, egyre több babadolgot kezdtünk el vásárolni. Ruhát, kis cipőt, etetőszéket, és jött a többi. Egészen könnyen ment, és az edző bá segített nekünk mindenbe, hiszen ő már rutinos apuka, 3 gyermeke is van. Az bizony nem kevés! Én úgy gondolom, hogy az edző most már nem csak az edzőm, hanem jó barátom is. Néha szoktunk együtt elmenni sörözni, mikor megengedi, hogy megszegjem a diétámat. Aztán segített tejfakasztó bulit is csinálni, ahol nagyon jól szórakoztunk. Mégiscsak jó ez a baba dolog! Pedig még meg sem született! Nem volt kérdés, hogy az edző lett a babánk keresztapja, aki márciusban világra jött és a Péter nevet kapta! Nem is lehetnék boldogabb!