Én és a kocsim

Ha nem az ellenségeimről van szó, akkor én bárkinek őszintén bevallom, hogy nem vagyok valami okos gyerek. A suliban is sokat bukdácsoltam, az érettségim sem nagyon sikerült. De azért megáldott az ég némi ravaszsággal, és rájöttem, hogy izmokkal és menő autóval ki tudom pótolni (legalábbis valamilyen szinten), azt, ami a buksiból hiányzik.

Simán előfordulhat, hogy találkoztunk már a gymben, mert elég sokba járok, szeretem kipróbálni őket. Na meg szeretem a menő autómat mindenkinek megmutatni, úgyhogy mindig valahova az ajtó, vagy ablakok köré parkolok.

A testépítés könnyen ment, valahogy mindig is szerettem megerőltetni magam fizikailag, de az autóvezetés annál nehezebb volt. A sofőrvizsgám sem sikerült egyből, sajnos. De mivel motiváltabb voltam, mint az érettségin, néhány próbálkozás után összejött. Szóval az autóm új dolgokra tanított meg. Ilyen például a téli gumi és nyári gumi létezése is. Sőt mi több, nem csak a létezésükről tudok, de tutira értek is hozzájuk egy jó kis webshop miatt.

Már több éve meg volt a kocsim, és azt hittem, hogy már nem rejteget újabb meglepetéseket, amikor egy nap, a gymben beszólt egy csávó, hogy lassan ideje lenne téli gumit cseréljek. Teljesen bepöccentem, hiszen azelőtt pár héttel rakattam fel rá a téli gumikat (október vége volt, ha jól emlékszem). De próbáltam nem felcsigázni magamat és inkább nem szóltam vissza, nehogy fájjon neki. Aztán este, amikor már majdnem elaludtam, akkor jutott hirtelen eszembe, hogy lehet, hogy a csávó valami teljesen másról dumált. Mi van akkor, ha teljesen új gumikra gondolt? Hiszen még soha nem voltak kicserélve. Azonnal a kezembe vettem a telefont és utána órákig csak bambultam és tanultam az autógumikról. Találtam egy zsír webshopot, ahonnan nem csak rendelni lehetett, hanem okosodni is. Legalább háromszor végig olvastam a cuccot, amire úgy éreztem, hogy valamennyire megértettem. Úgyhogy, eldöntöttem, hogy megrendelem magamnak az új gumikat. Ne higgye senki rólam azt, hogy nem engedhetem meg magamnak.

Oda rendeltem valamelyik telephelyükre (amikor mentem érte, kicsit eltévedtem; mindig eltévesztem, hogy merre van észak és merre dél). Úgy kértem, mert úgy a legpöpecebb, ha ott helyben nekem ki is cserélik. Kérdeztem a szerelőt, hogy biztos jót rendeltem a kocsimhoz, és mondta, hogy igen, meg el kezdett magyarázni valamit, amit nem igazán értettem (az igazság az, hogy már mindent elfelejtettem, amit a rendelés estéjén olvastam). Na de a lényeg az, hogy a verdám most új abroncsokon virít és jöhet szél, hó, vihar, vagy bármi, én nem fogok hiányozni a gymből.