Jó játékot találni néha keményebb, mint a súlyzózás

Saját gyerekem ugyan még nincs, de így is eléggé meg tud gyűlni a bajom a kölykökkel, most konkrétan az unokaöcsémmel. Szeretem a srácot, nincs is vele semmi gond, jól elvagyok vele, amikor meglátogatom a bátyámékat. Viszont vannak a gyereknevelésnek olyan szegletei, amibe én aztán egyáltalán nem látok bele. Például sokszor fogalmam sincs arról, amikor a gyerek elkezd hisztizni, akkor éppen mi a baja, és ezért nem is tudom leállítani.

De most nem is erről akartam beszélni, hanem hogy honnan szereztem végül a kis Tominak olyan játékot, amilyet szeretett volna. Ha valaki ért egy kicsit a gyerekekhez, akkor tudhatja, hogy nagyon nem mindegy, hogy az ember fia milyen játékot vesz meg és ad oda nekik, nagy balhé tud abból lenni, ha rosszat választ. Láttam én már a Tomit hisztizni az apjával, és én ugyan azt nem kívánom magamnak. De most viszont ajándékot kellett találnom neki, mert még nem vettem a névnapjára semmit.

Csak az volt a gond, hogy fogalmam sem volt, mit szeretett volna, ugyan olyan elképzelésem volt, hogy a fiúk szeretik az autókat meg a repülőket mondjuk, de ki tudja ezeknél a mai gyerekeknél, hogy mi az ami leköti őket. Ezért lementem a konditerembe, mert ott az ismerőseim általában mindig tudnak valamilyen tanácsot adni. Páruknak már van gyereke is, így nyilván többet tudnak ezekről a dolgokról, mint én.

Szóval a kondiban elő is adtam a panaszomat, hogy nem tudom, milyen játékot vegyek. Erre az egyik srác azt mondta, hogy van most egy malacos játék, ami népszerű a gyerekeknél, az ő fia is most azért van oda. Azt mondta, hogy úgy keressem, hogy peppa malac játékok, és akkor biztos találok valamit. Mivel fogalmam nem volt, miről beszél, ezért el sem indultam a boltokba, hogy aztán órákig kóvályogjak a sorok között, hátha pont meglátom ezt a malacos játékot. Ehelyett hazamentem, és a neten kezdtem el keresgélni. Találtam is egy olyan boltot, ahol voltak ilyen malacos játékok, és ami a legjobb volt az egészben, hogy nem csak egyféle, hanem több tucatnyi. Voltak kis figurák, voltak egész nagy játékok, amihez több figurát adtak, voltak hátizsákok meg rollerek meg tárcák meg kirakósok, meg amit csak el tudsz képzelni. Nehéz volt a sok leehetőség között választani, de végül rendeltem a fiúnak egy szettet.

Kicsit féltem a neten rendelni, mert nem sok nap volt hátra a névnapi buliig, de azt írták, hogy pár napon belül kihozzák. És valóban meg is hozták pár napon belül pont azt, amit kértem, és teljesen elégedett is voltam a csomaggal. Egyénként az boltnék kiszállítási költséget se kell fizetni, ha 20. 000 ft fölött vásárolsz, meg kártyával is lehet fizetni. Emellett vannak a boltban akciók is, és így már tényleg jobban megéri neten rendelni, mint a boltban bolyongani.

Végül minden jól alakult, elvittem a kis Tominak a játékot, és nagyon tetszett neki, az apja azt mondta, a gyerek azóta is azzal játszik. Lehet, hogy nem értek a gyerekekhez, de örülök, hogy most sikerült valami klasszat találnom az unokaöcsémnek. Legközelebb, amikor meg lemegyek kondizni, viszek egy sört a haveromnak, aki ezt a jó tippet adta a játékhoz. Ki mondta, hogy aki gyúr, annak nem lehetnek jó ötletei?