Kutya sétáltatás, bukósisak festés

key-86261_640A kutyámmal Bogárral élek, egy kis belvárosi lakásban. Ami időm van, azt vele töltöm, és ha tehetem, kiszabadulok a zöldbe vele, hogy had szaladgáljon. Néha a Duna partra is leszoktam vinni, mert nagyon szereti a vizet.

Az egyik alkalommal is így tettem, sétálni vittem Bogárt a partra. Szokás szerint dobáltam a labdát, ő csak jöttment, mindent körbe szaglászott. Szeretem ezt a helyet, mert csendes, kacskaringós, és hangulatos is. Ilyenkor nyáron, és tavasszal olyan gyönyörű, amikor nyílik minden.

Na a labda dobálás közben, pont az egyik ilyen kisebb kanyarnál tartottunk, amikor Bogár nagyon ugatott valamit. gyorsan szedtem is a lábaimat, hogy megnézzem, mit ugat, vagy netalántán bajba került?.

Meglepetésemre, egy idegent ugatott. Persze ez nem volt meglepő, de az már annál is inkább, hogy nem csak mi járunk ide. Még soha nem találkoztam senkivel itt, most olyan meglepő volt, Bogár is ezért ugatott szerintem, hiszen csak engem akart figyelmeztetni.

Persze az idegen is nagyon meglepődött, mert éppen festett. Tájképet készített, és ez egy csendes hely, ezért jár ide, mint kiderült a beszélgetésünkből. Jót nevettünk a helyzeten, mert azonos dolog miatt járunk ide, de még soha nem találkoztunk.

Közben Bogár is megnyugodott, és már csaholva azt várta, hogy a következő botot dobjam el neki. Közben illedelmesen elnézést kértem, és tovább akartunk haladni, hogy hagyjuk festeni, mi pedig tovább sétáljunk, de ő azt mondta, ha már így alakult, maradjunk, hiszen nem zavarunk.

Pár perc múlva eszméltünk csak rá, hogy  még be sem mutatkoztunk egymásnak, a nagy kavarodásban meg is feledkeztünk róla. Kiderült, hogy a festő művészt Lalinak hívják, és a környéken lakik. Hihetetlen, hogy még nem találkoztunk, még most sem értem. Bogár már közben megbarátkozott az újabb ismerőssel, és lelkesen hozta neki is a botot vissza, hogy újra eldobják neki

A beszélgetésünk folyamán kiderült, hogy Lali egyedi bukósisak festéssel foglalkozik, és persze egyéb festésekkel is, mint a tájképek.

Miután ez jót sétáltunk, és Bogár is már csak kullogott mellettünk, hazafelé vettük az irányt. Félúton válhattunk el, de azért azt megbeszéltük, hogy másnap ugyan ott a parton találkozunk!