Mik azok a póker tournamentek?

A rendszeresen pókerezők számára, nem jelent gondot, a különböző szakszavak használata, vagy értelmezése.

De mi van azokkal, akik kezdők, és segítségre szorulnak? Most nekik segítenék egy kis útmutatással…

A tournament angol eredetű szó, lefordítva versenyt jelent. Tehát arra vagyunk kíváncsiak, hogy mik azok a póker versenyek?

Magát a pókert tekintve, elég széles a skála, a játékokat illetően, hiszen a választék is elég széleskörű, kinek melyik kártyajáték, a kedvére való.

Vannak limit alapúak, ezen belül is, válogathatunk, hogy meghatározott limitet szeretnénk, vagy sem, vagy a Texas Hold’em, de van olyan is, ami nem a hagyományos alapú, hanem folyamatos kiesés van a játék alatt, mint például a multi table, ahol a verseny végén egy játékos marad, a győztes, aki mindent visz.

De lássuk, hogy is működnek ezek a póker játékok turnamentekkel?

Ha megvan a kiválasztott oldal, ahol játszani szeretnénk, nincs más dolgunk, mint hogy regisztráljunk. Ha ezt megtettük, létrehoztuk a saját számlánkat is egyúttal az oldalon. Általában minden oldalnak megvan a minimum limitje, amivel fel kell tölteni a számlát ahhoz, hogy játszhassunk. De ez mellett természetesen különböző bonuszokat is adnak ajándékba. Nagyon kecsegtető némelyik ajánlata van, aki megduplázza rögtön a feltöltött összeget, vagy plusz juttatásokat, kedvezményeket ad.

A nyeremény is attól függ, melyik játékot is választjuk, és valljuk be, ki ne szeretne sokat nyerni?

Vannak versenyek, ahol elsőre igen magasnak tekinthető a nevezési díj, de ennek fejében a nyeremény is hatalmasnak számít. Hiszen gondoljunk csak bele, ha már 5-10 játékos játszik, az ő nevezési díja mekkora.

Persze ez nem azt jelenti, hogy azonnal ezekre a tournamentekre kell neveznünk. Azok, akik már ismerik a játék menetét, könnyen játszhatnak bármelyik póker „szobában”, de a kezdőkre is gondoltak, így van olyan is, ahol van lehetőségünk gyakorolni, mert nem pénzben játszunk.

Nincs is más dolgunk, mint megkeresni a saját online pókeroldalunkat, és játszani!