Natúr szappan a konditeremben

Napjainkban egyre többen járnak konditerembe. Nem tudom, hogy ennek a növekvő jólét az oka, vagy pont ellenkezőleg, inkább stressz levezetésként élik ezt meg az emberek, de úgy gondolom, hogy leginkább e két érzés vegyülése lehet az igazi kiváltó ok. Én soha nem szerettem igazán a konditermek világát, mert zavart az, amikor mondjuk valami nekem még nem ment olyan jól, és a szomszédban edző személyek ilyenkor olyan tekintettel tudtak méregetni, hogy azt éreztem néha, hogy ha tehetnék, azonnal felboncolnának, hogy kiderítsék, milyen földönkívüli lény vagyok.

Jó ez egy picit túlzásnak tűnhet, és lehetséges az is, hogy indokolatlanul vettem magamra valami olyasmit, amit abszolút nem kellett volna, de akkor sem szeretem magamon érezni idegen emberek tekinteteit, főleg, ha valami olyan dolgot csinálok éppen, amiben még nem vagyok annyira biztos. És akkor arról még nem is ejtettem szót, hogy milyen idiótán tudják némelyik konditermet kialakítani. Nem elég, hogy az edzőtársak méregetnek, hogy percenként hány liter folyadékot veszítek a futópadon, a hatalmas üvegkirakatnak köszönhetően még a járókelők is azt nézik, hogy miként hullámzik a nemkívánatos zsírréteg a felsőtesteken már óránkénti hat kilométeres sebesség elérésénél is. Persze mondhatja azt bárki, hogy ez nem így van, mert melyik járókelőt érdekelné, hogy mi folyik ezekben a modern kínkamrákban, de hát volt már arra példa, hogy egyszer csak azt vettem észre, hogy az ablak túloldalán áll velem szemben egy kövérebb suhanc. Éppen ette a fagyiját, és majd kiesett a szeme, annyira nézte, hogy én meg vajon mi a francot csinálhatok azon az értelmetlennek tűnő gépen, első ránézésre már talán napok óta. És ez csak egy volt, a néhány eset közül, de ilyenkor mindig az jut eszembe, hogy csak nehogy megtudják a barátaim, hogy hova járok konditerembe, különben tőlük is hasonló merényletre számíthatok.

Történt viszont egy nagyon jó dolog velem, ami a konditeremhez köthető. Van egy barátom, aki natúr szappanok gyártásával foglalkozik, és én már évek óta csak ezeket vagyok hajlandó használni. A szállítása és a használata is jóval bonyolultabb, meg időigényesebb, mint mondjuk egy tusfürdőé, de mindig megoldom, mert nagyon szeretem, elégedett vagyok velük és már nem akarom kockáztatni, hogy a tusfürdők által korábban kiváltott mellékhatások újra kijöjjenek. Éppen a szokásos edzés utáni zuhanyomat vettem, persze hajmosással és testradírral kiegészítve. Tudom, hogy ilyenkor sietni kéne, mert mindig kevés a zuhanyzó a zuhanyozni vágyók létszámához képest, de ugyanakkor fontos, hogy edzés után kellőképpen megtisztuljon az ember, mert így aztán végképp nem elpocsékolt időről beszélhetünk, mind a test, mind az elme felfrissítésének tekintetében. Szóval éppen zuhanyoztam, amikor valaki a szomszéd zuhanyból át nem szólt. Kicsit furcsállottam a dolgot, mert hát, ha barátnőkkel van az ember, akkor természetes, hogy beszélgetésbe elegyedik a másikkal, de egyébiránt nekem ilyenkor furcsa vadidegenekkel beszélni. De csak nem hagyott békén a hang a túloldalról. Érdeklődött a natúr szappanok illata felől, hogy milyen termékek ezek, és ahogy beszélgettünk, kicsit ugyan félve, de rákérdezett, hogy kipróbálhatná-e valamelyiket. A kezébe nyomtam hát egy arclemosó natúr szappant és mondtam, hogy használja egészséggel. Utána még váltottunk pár szót, aztán elválltak útjaink.

Legközelebbi alaklommal, amikor edzésre mentem, ismét találkoztam ezzel a lánnyal. Egy hét telt el a szappancsere óta, és az elbeszélése alapján úgy érezte magát, mintha kicserélték volna. Megkért, hogy segítsek neki beszerezni még több ilyen natúr szappant,  mert valami csoda, amit ez a bőrével művelt. Természetesen segítettem neki, és azóta is sűrűn találkozunk és jókat beszélgetünk, de amiért tényleg boldoggá tesz ez az egész történet, az az, hogy mással is megismertethettem azt a csodát, ait nekem a natúr szappanok világa hozott el.