Ruhavarratás menyasszonynak? Vágj bele!

A férjemmel egy edzőteremben ismerkedtünk meg. Segítettem neki feltenni a súlyokat. Amikor ő elkezdett gyúrni járni, én már évek óta edzettem a testemet. Eleinte kicsit kinézték az edzőteremből, mert vézna kis embernek indult, de ahogy teltek a hónapok, úgy izmosodd, erősödött ő is a segítségemmel, viszonylag gyorsan. Közös étrendet is állítottunk össze neki, egy év közös edzés után már egészen megkedveltük egymást. Másfél év után kezdtünk el randizni, nagyon romantikus volt, együtt mentünk el fehérjeport vásárolni. Örültem, hogy olyasvalakit találtam magamnak, aki teljes mértékben képes azonosulni velem és a hobbimmal. Egyszóval nagyon összeillettünk, főleg azután, hogy Tibor is magára szedett néhány plusz kilót.

A kezemet úgy kérte meg, hogy fogadtunk: hozzámegyek feleségül, ha sikerül neki kétszáz kilót emelni. Beleegyeztem, ő pedig megcsinálta!

Már aznap elkezdtem szervezni az esküvőnket, én az az ember vagyok, aki gyerekkora óta ezt tervezgeti, volt egy kis színes füzetem is, amibe már elkezdtem írni a neveket, akiket meghívok majd egyszer, a legfontosabb barátaimat, ismerőseimet, kollégákat. Volt a füzetben a neveken kívül néhány vázlat „menyasszonynak ruha” címmel. Fellapoztam a képeket, kivagdostam őket mindenféle újságokból, aztán rájöttem, hogy az összes ruhában harminc kilós nők pózolnak, csont és bőr volt az összes. Négy évvel ezelőtt én is így néztem ki, egy deka hús nem volt rajtam, de most már nyolcvan kiló izommá vált a testem, elég nehéz lett volna ilyen ruhákat magamra húzni. Azon gondolkodtam, mégis lesz-e egyáltalán bármi a méretemben.

Aztán Tibi, látva az aggodalmamat, elkezdett böngészni a neten, és ott találta a menyasszonyiruhak.info weboldalát, ahol remek tanácsokat foglaltak össze az esküvői ruhákkal kapcsolatban. Itt láttam meg, hogy egyáltalán létezik menyasszonynak ruha varratása. Egészen idáig csak kölcsönzésben gondolkodtam, megvenni ilyen drága holmit semmiképpen nem akartam, a gyerekeimre sem akartam ráerőltetni, még meg sem születtek szerencsétlenek, de már létezésük előtt hagyománnyal alakítsam őket? Ezt nem akartam, főleg nem ilyen drágán. Ezért lett volna a kölcsönzés jó opció, de néhány üzlet végigjárása után rájöttem, hogy esélytelen az én méreteimre meg adottságaimra ideális ruhát találni. Szóval elmentem a varrónőmhöz, hallgatva a menyasszonyiruhak.info jó ötleteire és saját belátásomra, és megmutattam Lilinek, a ruhaanyagok mesterének a lehetséges terveket, az ízlésemet.

Végül valami teljesen sajátosat választottunk: babarózsa színű menyasszonyi ruhát tervezett nekem, olyat, ami kiemeli a vékony derekamat és a formás lábaimat, de a hátam domborodó izmait nem hangsúlyozza, illetve ízlésesen dekoltált. Biztos voltam benne, hogy Tibornak is tetszik majd az ötlet, ahogyan abban is, hogy nekem remekül fog majd állni, ha elkészült. A varratás azért volt jó, mert időről időre be tudtam menni Lilihez, hogy ellenőrizzem a folyamatot, ő újra és újra megnézte a méreteimet, pontosítgatta, alakítgatta a ruhát, hogy a lehető legtökéletesebb legyen számomra. Végül, amikor végre elkészültünk, és én fölpróbáltam, mind a ketten megdöbbentünk az eredménytől: tökéletesebben állt nekem, mint bármi! Rásimult az alakomra, és kiemelte minden erényét, eltakarta viszont a hátrányaimat, az előnytelenebb oldalamat. Nagyon tetszett, ahogyan állt.

Szóval ajánlom, hogy minden leendő menyasszony fogadja meg a bölcs menyasszonyiruhak.info tanácsait, legyen merész és varrasson: merjen testreszabott ruhát viselni, hiszen ezzel is csak nyerhet!