Sportszer helyett bébitaxi nászajándékba

Mindjárt itt a nyár és az esküvői szezon. Hiába vagyok férfi, én imádom ezt az időszakot. Sok barátom és nagy családom van, így minden nyáron legalább 4-5 esküvőre vagyok hivatalos. Másoknak nyűg a nászajándék kiválasztása, de én szeretek sok időt eltölteni azzal, hogy megtaláljam a legtökéletesebb ajándékot az ifjú párnak.

Mivel fontos számomra a test egészsége és a sport, ezért rendszerint valami ehhez kapcsolható, de az újdonsült házasok életébe passzoló ajándékot vásárolok. Például, a húgom és a férje nagyon szeretik a téli sportokat, minden évben elutaznak egy hónapra Ausztriába „telelni”. Ezért egyértelmű volt, amikor összeházasodtak, hogy egy-egy snowboardot kapnak tőlem, amit azóta is nagy becsben tartanak.

 Van viszont úgy, hogy az ember éppen házasuló barátai nem sportosak. Egy kicsit sem. Hiába vagyok tapasztalt ajándékozó, ilyen esetben azért egy kicsit meg vagyok lőve. A sport a mindenem, a hobbim és a munkám is. Ehhez értek, ezáltal a sporthoz kapcsolódóan tudok jó, személyre szabott ajándékot vásárolni.
A kristálypoharak, háztartási kütyük és nippek világában egy másodperc alatt elveszek. Ajándékutalványt pedig akkor sem vagyok hajlandó vásárolni, ha pisztollyal fenyegetnek. Annál az is jobb, ha a nem sportos házastársaknak egy darts készletet veszek. Az sport, de mégsem.

Nemsokára esedékes Panni és Ákos esküvője. Ákos gyerekkori barátom, együtt rúgtuk a bőrt általános iskolában, aztán ő egy térdsérülés következtében abbahagyta a focit. Azóta legfeljebb úszik egyet néhanap, de a sport semmilyen szerepet nem játszik az életében. Panni szintén „foteltündér”, nem tudom elképzelni, hogy valaha bármilyen sporttevékenységet végzett. (Bár a fedett pályás palacsintasütésben egész biztosan olimpiai bajnoki címet adnék neki, ha tehetném.)

Szóval, nemsokára esküvő, nekem pedig fogalmam sincs, mivel lepjem meg őket. Mivel tudom, hogy éppen az új lakásukat akarják berendezni, ezért már-már majdnem elcsábultam egy bútorbolt ajándékutalványára, amikor Ákos örömkönnyekkel küszködve felhívott, hogy elmesélje, Panni áldott állapotban van.

Ekkor sikerült átélnem egy heuréka pillanatot. Ha nem vehetek nekik sporteszközt, akkor veszek a gyereknek! Igaz, hogy még egy darabig nem fogja használni, de majd belenő. Ők meg addig kerülgetik, vagy esetleg ráfanyalodnak és kipróbálják.

A pingpong asztaltól kezdve a profi teniszütő szetten át, a családi túrafelszerelésig mindent átnéztem, de továbbra sem kerültem közelebb a megoldáshoz. Kénytelen leszek elengedni a sportfelszereléses témát. Jó az irányvonal, hogy a születendő gyereknek vegyek valamit, de az nem egy négyszemélyes sátor lesz.
Mivel a húgom már gyakorló anyuka, ezért kénytelen-kelletlen hozzá fordultam segítségért. Mégis minek örül egy első gyerekes szülőpár? Mondjuk, nászajándék gyanánt?
„Nyuszi motornak!”, vágta rá szinte rögtön. „Hogy minek?”, kérdeztem vissza, mivel fogalmam sem volt, hogy mire gondol. Kiderült, hogy a gyerekek által imádott, műanyag, lábbal hajtható kismotorra gondol. Végül is… ez már majdnem bicikli… a bicikli pedig köztudottan és egyértelműen sporteszköz. Ennél közelebb nem fogok a sportos megoldáshoz kerülni.

Elkezdtem az interneten keresgélni lábbal hajtós kismotorokat, amikor rátaláltam a „bébitaxi” kifejezésre az ajandek.varazslo.hu/blog/item/bebitaxi-olcson-es-okosan oldalon. A bébitaxik hasonlóak a kismotorokhoz, de fel vannak szerelve egy tolókarral, aminek segítségével eleinte a szülő tolhatja a kis járművet. Később pedig a csemete egyedül is tudja kormányozni az eszközt, csakúgy, mint a kismotort. Az eszköz segíti a gyerekeket, amikor éppen járni tanulnak.

Az ajandek.varazslo.hu/blog/item/bebitaxi-olcson-es-okosan oldal segítségével hamar találtam megvásárolható bébitaxikat. Kiválasztottam egy szimpatikus darabot (mivel a baba nemét még nem tudni, ezért egy uniszex darabot), amit adott esetben a saját gyerekemnek is megvásárolnék, megrendeltem bankkártyás fizetéssel, és már csak a kiszállítás van hátra. Az ajandek.varazslo.hu/blog/item/bebitaxi-olcson-es-okosan oldal linkjét ráírom a köszöntő kártyára is, amit a bébitaxi mellé átadok az esküvőn, hogy ha tovább tájékozódnának a fiatal szülők a témában, akkor a legjobb forrásból tehessék ezt meg.